Vimmerby skrällde mot Djurgården

Publicerad: 2024-10-02
#VHDIF
Djurgården dikterade villkoren när pucken släpptes mot Vimmerby, men efter en tidig ledning lyckades Vimmerby kvittera inför en vilt jublande hemmapublik och det gav energi. Djurgården tog åter ledningen i tredje perioden, men Vimmerbykaptenen, Jakob Karlsson, kom att kvittera till 2-2 med 21 sekunder kvar av tredje perioden. Matchen krävde sedan straffar och där var skrällen fullbordad när Vimmerby vann med 3-2.

Vimmerby såg länge ut att klara Djurgårdens första powerplay i matchen, men med fyra sekunder kvar av det numerära överläget lyckades Djurgården få in 0-1 drygt 10 minuter in i matchen. Efter klar Djurgårdsdominans fick däremot Vimmerby in en kvittering och 1-1 stod sig långt in i tredje perioden, tills Djurgården lyckades få in 1-2. Vimmerbys kapten fick sedan hela hallen att explodera när han satte kvitteringen som tvingade fram förlängning och senare straffar. Där blev Vimmerbys Isak Hansen den stora hjälten när han satte den matchvinnande straffen och säkrade Vimmerbys andra seger i HockeyAllsvenskan.

- VBO Arena var ikväll slutsålt och det bjöds på magisk stämning i Vimmerby när stockholmarna var på besök. Efter tre raka förluster stod Vimmerby åter som segrare efter en bragdartad insats mot Djurgården.

- Vimmerbykaptenen Jakob Karlsson kvitterade med 21 sekunder kvar av ordinarie speltid och i straffläggningen avgjorde Isak Hansen för Vimmerby.

- Djurgårdens Tyler Kelleher gjorde mål för andra matchen i följd.