Förlängning krävdes när Södertälje besegrade Tingsryd

Publicerad: 2024-10-23
#TAIFSSK
Efter en stark upphämtning tvingade Tingsryd gästande Södertälje till ett övertidsavgörande. Väl där var det däremot gästande Södertälje som drog det längsta strået och vann med 2-3.

Det blev överraskande nog en väldigt tajt inledning på matchen när Tingsryd under onsdagsaftonen tog emot starka Södertälje. Efter en mållös första akt, behövde Södertälje däremot inte mycket tid för att gå upp i en tvåmålsledning. Inom loppet av knappt två minuter gjorde Södertälje både 0-1 och 0-2 i mittenakten. I tredje perioden täppte dock Tingsryd till avståndet när 1-2 reduceringen kom i powerplay. Bara minuter senare ändrade Tingsryd spelform att göra mål i. I numerärt underläge kvitterade hemmalaget till 2-2, vilket fick hela Dackehallen att ställa sig upp. Förlängning krävdes för att kora en segrare och där var det Södertäljes Nolan Stevens som satte matchavgörande 2-3 pucken för sitt Södertälje.

- I och med nytt poäng ikväll (assist till avgörandet i förlängningen), har Carter Souch gjort poäng i nio (!) raka matcher.

- Tingsryd hämtade upp 0-2 underläge till 2-2 och tog matchen till förlängning. Södertälje avgjorde där, men en poäng fick stanna i Tingsryd.

- Tingsryd gjorde ena målet i powerplay och andra målet i boxplay.