Om händelserna under Södertälje SK och Djurgårdens IF 24 november

Publicerad: 2023-11-25
Under lördagen har Svenska Ishockeyförbundet, HockeyAllsvenskan, Södertälje SK och Djurgården haft ett gemensamt möte med anledning av fredagens match i Scaniarinken som fick färdigspelas inför tomma läktare efter att oacceptabla ordningsstörningar skett i en gruppering supportrar på bortasektionen.

Partnerna är eniga i att liknande ordningsstörningar inte hör hemma på våra matcher utan hockeymatcher ska vara folkfester med trygga och säkra arrangemang. Som arrangörer är det vårt huvudsakliga fokus. På lördagens möte fick alla parter ge sin bild av fredagskvällens händelser. 

I enlighet med gällande regelverk ska ett matchmöte tillkallas när något inträffar under pågående match. Så skedde under fredagen med representanter från Svenska Ishockeyförbundet, polisen samt båda klubbarna. 

Beslutet om att tömma arenan på publik togs i samråd efter en samlad bedömning av rådande säkerhetsläge på ett matchmöte. Det är inte ett lätt beslut att fatta då det drabbar alla men där och då gjordes bedömningen från de inblandade att det var rätt väg att gå. Beslutet kommunicerades med domarna och båda lagen som kom överens om hur och när matchen kunde återupptas.

Beslut om eventuella ytterligare påföljder kommer att fattas av Svenska Ishockeyförbundet och eventuellt polis efter genomsyn av exempelvis material från övervakningssystemet i arenan.

HockeyAllsvenskan