Med anledning av fredagens match Södertälje SK - Djurgårdens IF

Publicerad: 2023-11-30
HockeyAllsvenskan vill vara tydlig med att den typen av ordningstörningar som skedde under fredagens match inte hör hemma på våra hockeymatcher.

Men vi vill också vara tydliga med att vi inte vill att matcher ska spelas inför tomma läktare. Att tömma en arena på all publik måste vara det sista steget man tar efter att ha dömt ut alla andra möjligheter såsom skedde i fredags. Hockey ska spelas inför publik, helst inför fullsatta läktare med passionerade supportrar i alla åldrar.

Att gå på hockey ska vara en publikfest! Att gå på hockey ska vara något man ser fram emot att göra tillsammans med familj, vänner eller kollegor men det är också viktigt att alla matcher upplevs säkra och trygga. Svensk ishockey har sedan många år arbetat tillsammans för att så långt det går säkerställa att våra matcher är just det, säkra och trygga föra alla besökare. Vi upplever att vi ligger långt fram i det arbetet men vi är inte helt klara och vi blundar inte heller för att det undantagsvis sker ordningsstörningar på våra matcher. Med över en miljon besökare per säsong i HockeyAllsvenskan kommer ett stort ansvar för att både kunna ge bästa möjliga service till besökarna men även kontinuerligt arbeta tillsammans inom svensk ishockey med såväl förebyggande säkerhetsarbete som faktiskt säkerhetsarbete under matcherna.

HockeyAllsvenskan