Fullsatt derby, Nybro tillbaka i vinst kolumnen och ett Brynäs som fortsätter plocka trepoängare! Kvällen bjöd på mycket smått och gott.

» Bilder från samtliga matcher!

DJURGÅRDEN - AIK

Resultat: 3-1

• Daniel Brodin blev första målgörare i Stockholmsderbyt när han lyckades styra in Pontus Johanssons skott i mitten av första perioden.
  • Zion Nybeck kunde i den andra perioden smälla dit ett reduceringsmål i numerärt överläge.
  • Men det räckte inte för AIK och Djurgården besegrar rivalerna i säsongens första Stockholmsderby!
  • Derbyt ikväll var fullsatt med 13 250 personer på plats i Avicii Arena.

Målskyttar Djurgården: Daniel Brodin, Anton Gradin och Albin Grewe.
Målskyttar AIK: Zion Nybeck.

KALMAR - BRYNÄS

Resultat: 2-5

• Både en, två och tre gånger var Brynäs tvungna att ta ledningen i match innan man till slut sprang ifrån i slutet.
  • Jack Kopacka fortsatt målstark och gör två nya mål ikväll vilket gör att forwarden går upp i ensam skytteligaledning.
  • Kalmar får trösta sig med att de lyckats fylla Hatstore Arena (2500) två matcher i rad. Otroligt imponerande!

Målskyttar Kalmar: Victor Laz och Jimmy Andersson.
Målskyttar Brynäs: Tyler Kelleher, Jack Kopacka (2), Johannes Kinnvall och Miks Indrasis.

BIK KARLSKOGA - SÖDERTÄLJE

Resultat: 1-3

• Karlskoga inledde matchen på bästa sätt när Jesper Kokkonen gav hemmalaget ledningen men Södertälje kunde redan innan andra perioden vända på steken och sätte sitt både 1-1 och 2-1!
  • Södertälje har nu vunnit och förlorat varannan match senaste sex. Ska de kunna ändra den trenden och nu ta ett par segrar i rad? Tiden får säga sitt.
  • I och med mål och assist ikväll så går Marcus Eriksson upp i ensam poängligaledning.

Målskyttar Karlskoga: Jesper Kokkonen.
Målskyttar Björklöven: Filiph Engsund, Marcus Eriksson och Daniel Norbe.

NYBRO VIKINGS - VÄSTERÅS

Resultat: 4-3

• Nybro som haft det tungt senaste matcherna fick en drömstart på matchen när Eero Savilahti redan efter 01:38 gav hemmalaget ledningen!
  • Den finska duon, Savilahti och Väyrynen, stod för det mesta under kvällen när Nybro besegrade Västerås med 4-3 efter en nervös avslutning.
  • Nybro klättrar två placeringar i tabellen efter kvällens seger och ligger nu på en tredjeplats!

Målskyttar Nybro: Eero Savilahti (2), Janne Väyrynen och Alex Tonge.
Målskyttar Västerås: Isac Skedung, Hannes Hellberg och Nick Hutchison.

ALMTUNA - VÄSTERVIK

Resultat: 1-2 (efter förlängning)

• Henrik Neubauer från Österrike gav bortalaget ledningen i början av den andra perioden. Målet var hans första i Almtuna.
  • Almtuna kunde sedan kvittera med sju minuter kvar att spela och matchen gick till förlängning.
  • Kapten Anton Svensson avgör matchen i förlängning och tar ett viktigt extrapoäng för Västervik som ligger på en fortsatt trettonde placering i ligan.

Målskyttar Almtuna: Oliver Kandergård.
Målskyttar Västervik: Henrik Neubauer och Anton Svensson.

BJÖRKLÖVEN - ÖSTERSUND

• Björklöven fick en kanonstart på match och redan efter en period så var ställningen 4-0 till hemmalaget.
  • Östersund fick sedan upp energin i andra perioden när man gjorde tre raka mål.
  • Det blev mållöst i den tredje perioden och Björklöven behåller sin andraplats i tabellen en poäng bakom Brynäs.

Målskyttar Björklöven: Jacob Andersson, Fredric Weigel, Nick Schilkey och Nicolai Meyer.
Målskyttar Östersund: Viktor Granholm, Oskar Pettersson och Georgs Golovkovs.