Även om det endast spelades två matcher under måndagen, så bjöds det som vanligt på underhållning.

» Bilder från samtliga matcher!

DJURGÅRDEN - KALMAR

Resultat: 3-2

» Efter en händelsefattig första 25 minuter tog ligans hittills bästa poängplockare bland backarna, Tim Theocharidis, saker i egna händer när han öppnade målskyttet på Hovet. Målet var hans åttonde för säsongen, och sammanlagt har kanadensaren gjort 22 poäng.

» Djurgården, som inte hade många målchanser till en början, tog tag i taktpinnen när Linus Klasen och kapten Marcus Krüger vände på matchen i den tredje perioden. Matchen slutade till slut 3-2 efter att Kalmar gjort mål med 10 sekunder kvar på klockan, men det var alldeles för sent för Smålandslaget.

» Nu börjar tabellen äntligen jämna ut sig för Djurgården, som klättrar tre placeringar upp till en åttondeplats. Dock, så har Djurgården fortfarande har spelat färre matcher än alla de lag som ligger före dem i tabellen.

Målskyttar Djurgården: Linus Klasen, Marcus Krüger och Ludvig Rensfeldt.
Målskyttar Kalmar: Tim Theocharidis och Teemu Väyrynen.

» Klicka för att se highlights från matchen!

TINGSRYD - AIK

Resultat: 2-3 (efter förlängning)

» Vem om inte AIK:s succespelare, Branden Troock, var den som öppnade upp målskyttet för kvällen när han smällde dit pucken bakom Daniel Rosengren i målet. Tingsryd lyckades dock kvittera genom Pontus Netterberg under första perioden men... strax före periodpausen återtog AIK ledningen när Daniel Muzito-Bagenda gjorde sitt åttonde mål för säsongen.

» I den andra perioden lyckades 21-årige Gabriel Säll kvittera för hemmalaget, vilket blev det sista målet under ordinarie speltid. Matchen gick till förlängning, där det var Matthew Maione som avgjorde och säkrade extrapoängen för sitt AIK.

» Värt att notera från kvällens match är att Tingsryd, trots förlusten, dominerade skottstatistiken med hela 40-14. Vilka slutsatser man vill dra från denna statistik är upp till var och en att avgöra, men det visar på en otrolig effektivitet från AIK att lyckas vinna matchen trots den stora skillnaden. AIK klättrar en placering i tabellen, när man går om Västerås upp på en sjätteplats.

Målskyttar Tingsryd: Pontus Netterberg och Gabriel Säll.
Målskyttar AIK: Branden Troock, Daniel Muzito-Bagenda och Matthew Maione.