Almtuna vinner årets sista match!

Publicerad: 2023-12-31
Efter att ha besegrat Tingsryd under fredagen, kunde Uppsalalaget även upprepa bedriften igen, då de säkrade extrapoängen efter straffar.

TINGSRYD - ALMTUNA

Resultat: 2-3 (efter straffar)

» I mitten av den första perioden gav Valdemar Johansson bortalaget ledningen med sitt fjärde mål för säsongen.

» Under fredagens match gjorde Tingsryd endast ett mål, vilket var i powerplay. I denna match fortsatte de göra mål i numerärt överläge när Gustav Olhaver och Pontus Netterberg gjorde både 1- och 2-1 inom loppet av 90 sekunder under den andra perioden.

» Valdemar Johansson var inte färdig för kvällen när han, två minuter in i den tredje perioden, gjorde sitt andra mål, vilket blev det sista under ordinarie speltid. Efter en mållös förlängning gick matchen till straffar.

» Efter tio straffar kunde Alexander Ljungkrantz sätta Almtunas femte straff, medan Oliver Håkansson därefter stod för sin fjärde räddning som säkrade extrapoängen för Almtuna.

» Därmed vann Almtuna HockeyAllsvenskans sista match för kalenderåret 2023.

Målskyttar Tingsryd: Gustav Olhaver och Pontus Netterberg.
Målskytt Almtuna: Valdemar Johansson (2).

» Klicka för att se highlights från matchen!