Månadens Spelare: Richard Gynge, AIK Hockey

Publicerad: 2024-03-13
Richard Gynge utsedd till Månadens Spelare i HockeyAllsvenskan – skänker prispengar till AIK:s damjuniorer.

Richard Gynge är Månadens Spelare i HockeyAllsvenskan vilket också innebär att han är mottagare av Hejapriset som delas ut i samarbete med HockeyAllsvenskans huvudsponsor Svenska Spel. Prispengarna från Hejapriset har nu Gynge valt att ge till AIK:s damjuniorer. – Jag tycker det är väldigt viktigt att tjejer har samma förutsättningar som pojkar, och jag två döttrar hemma som såklart kommer att vara nöjda med det beslutet, säger Richard Gynge.

Svenska Spel och HockeyAllsvenskan utser tillsammans Månadens Spelare. Juryn, bestående av representanter från Svenska Spel, HockeyAllsvenskan och media, väljer varje månad mellan fem spelare. I februari/mars föll deras röster på Richard Gynge som under februari och mars gjorde nio mål och åtta assist, vilket bidrog till att AIK hamnade på tredjeplats i tabellen.

– Formen inför slutspelet är bra, hoppas jag. Både jag och laget hade en bra avslutning på grundserien. Vi är laddade, så det kommer att bli väldigt spännande och roligt med slutspel, säger Richard Gynge.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett projekt eller en verksamhet som stärker svensk ishockey. Mats Einarsson sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från ungdom till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till ishockeyn. Resurser är viktiga för att idrotten ska kunna fortsätta möjliggöra såväl stora som små drömmar, säger Mats Einarsson.

HockeyAllsvenskan