AIK och Brynäs tisdagens vinnare

Publicerad: 2024-03-19
Under tisdagskvällen spelades två matcher och vilken dramatik vi fick se i slutminuterna på Hovet! Zion Nybeck sköt det matchvinnande målet när knappt en och en halv minut återstod av tredje perioden. I Gävle var Brynäs påkopplade från start och tog en tidig ledning som man sedan inte släppte taget om när man bärgade en ny seger mot Nybro.

BRYNÄS-NYBRO 4-1

» Brynäs kopplade grepp om matchserien och leder nu med 2-0 i matcher. Nu vänder serien till Småland för två matcher i Nybros hemmaborg Liljas Arena.

» Jack Kopacka blev tvåmålsskytt och noterades även för en assist.

» Theo Nordlund gjorde Nybros mål.

Målskyttar Brynäs: Jack Kopacka 2, Miks Indrasis, Simon Bertilsson
Målskyttar Nybro: Theo Nordlund

AIK-MORA 4-1

» Det såg länge ut som att matchen skulle gå till förlängning men när klockan stod på 18:36 i den tredje perioden gjorde Zion Nybeck 2-1 och i slutminuten växte siffrorna. AIK vann därmed på nytt och leder kvartsfinalserien med 2-0 i matcher.

» William Ignberg Nilsson gjorde två mål för AIK.

» Antoine Bibeau hade en hel del att göra i hemmamålet. Mora sköt 41 skott och Bibeau släppte endast en puck förbi sig.

Målskyttar AIK: William Ignberg Nilsson 2, Zion Nybeck, Richard Gynge
Målskyttar Mora: Petter Vesterheim