AIK tog övertygande seger mot Vimmerby

Publicerad: 2024-10-09
#AIKVH
Efter en tidig tvåmålsledning såg AIK bekväma ut på isen i mötet mot Vimmerby. Lugnet speglade sig sedermera i slutresultatet när AIK till slut vann matchen mot Vimmerby tämligen enkelt med segersiffrorna 4-1.

AIK var på jakt efter sin tredje raka seger när Vimmerby besökte Hovet under kvällen. De gulsvarta stockholmarna fick precis den inledningen man ville ha när man gick upp i en 2-0 ledning efter den första perioden. Trots en mållös mittenakt, fick de in ytterligare mål i tredje perioden. Vimmerby fick däremot in en tröstande reducering, innan AIK sedan fastställde slutresultatet 4-1 i tom kasse.

- AIK inkasserade sin tredje raka seger.

- Trots förlust, stod Vimmerbys Robin Christoffersson för en otrolig insats i kassen. Han slutade upp med 36 räddningar.

- AIK:s Simon Åkerström och Gerry Fitzgerald förlängde sina poängsviter till tre raka matcher i och med nytt poäng ikväll.